Σοφία και Μαριάννα Ερωτοκρίτου: «Δεν θα σταματήσουμε να προβάλουμε την Ελλάδα μας, ως έναν κορυφαίο προορισμό»
Αν και νεαρές στην ηλικία, το πάθος τους να διαφημίσουν τις ομορφιές του τόπου μας αλλά και να επικοινωνήσουν τις αθέατες πτυχές της ελληνικής ιστορίας, δικαίως κατέκτησαν επίσημα τον τίτλο “Πρέσβειρες του Ελληνικού Τουρισμού” της Ελλάδας στην Κίνα.
Μιλήσαμε με την Σοφία και την Μαριάννα Ερωτοκρίτου, προσπαθώντας να δούμε την πορεία τους στην Κίνα, την αγάπη τους για την Ελλάδα και φυσικά τη ματιά τους στο μέλλον.
Στην Μαρία Σμιλίδου
Πως είναι η ζωή στο Πεκίνο για δύο νέα κορίτσια από την Ελλάδα;
Η ζωή στην Κίνα δεν είναι δύσκολη αρκεί να σου αρέσει. Εμείς ζούσαμε το όνειρο μας, οπότε εγκλιματιστήκαμε πολύ γρήγορα. Φυσικά πρέπει κάποιος να είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει τη διαφορετική κουλτούρα και τις τεράστιες ταχύτητες και προκλήσεις που υπάρχουν σε ένα εντελώς διαφορετικό περιβάλλον.
Τι σας οδήγησε να ασχοληθείτε με την προβολή της Ελλάδας στην Κίνα του 1,5 δις. κατοίκων;
Δύο ήταν οι λόγοι. Καταρχήν γιατί στην Κίνα δεν υπήρχαν πολλές πληροφορίες για την χώρα μας (μόνο γενικές) και πολλές φορές όταν λέγαμε πως είμαστε Ελληνίδες δεν ήξεραν καν που είναι η Ελλάδα. Οι πιο πολλοί ξέρανε περισσότερο για την Σαντορίνη, παρά για την Ελλάδα. Έτσι αποφασίσαμε να αναλάβουμε δράση. Με τα βίντεο που δημιουργούμε και προβάλουμε, όχι μόνο ερχόμαστε πιο κοντά στη χώρα μας και η νοσταλγία προς την Ελλάδα μίκραινε, αλλά παράλληλα ενημερώναμε τους Κινέζους για τις ομορφιές της πατρίδας μας, κάτι που μας έκανε να νιώθουμε όμορφα!
Διδάσκετε δωρεάν ελληνικά σε κινέζους διαδικτυακά. Αγαπάνε τη γλώσσα μας; Βρίσκετε απήχηση;
Όταν αρχίσαμε να διδάσκουμε ελληνικά μέσω των βίντεο μας δεν περιμέναμε πως ήδη υπάρχουν αρκετοί Κινέζοι που αγαπάνε την γλώσσα και θέλουν να την μάθουν, η απήχηση ήταν τεράστια από την πρώτη στιγμή. Τώρα έχουμε περίπου 2.000 ενεργούς μαθητές.
Σε ποια σημεία βλέπετε να συγκλίνουν οι δύο πολιτισμοί;
Υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός μεταξύ των δυο πολιτισμών και αυτό συμβάλλει στις άριστες σχέσεις που διατηρούν οι δυο λαοί σε όλα τα επίπεδα. Η Ελληνική γραφή και η Κινεζική χρονολογούνται στην ίδια εποχή. Οι φιλοσοφίες των σοφιστών της αρχαίας Ελλάδας έχουν πολλά κοινά με την φιλοσοφία του Κομφούκιου. Ο Σωκράτης και ο Κομφούκιος έζησαν περίπου την ίδια εποχή. Είναι γνωστό πως οι δύο πολιτισμοί, ο Ελληνικός και ο Κινεζικός έχουν δώσει τα φώτα τους και είναι οι πολιτισμοί με την μεγαλύτερη επίδραση στους πολιτισμούς της Δύσης και της Ανατολής αντίστοιχα. Για αυτό το λόγο στην κινεζική γλώσσα το όνομα της Ελλάδας είναι “Σιλά”, που σημαίνει “άλλος μεγάλος πολιτισμός”.
Τι σας λένε οι Κινέζοι που μετά από προτροπή σας επισκέφτηκαν την Ελλάδα;
Τρελαίνονται με τις ομορφιές του τόπου μας! Μας στέλνουν φωτογραφίες και μοιράζονται τις εμπειρίες τους. Πρόσφατα ανεβάσαμε κάποιες φωτογραφίες και μικρά βίντεο από το οδοιπορικό μας στην Κεφαλονιά και ήδη έχουμε λάβει πολλά μηνύματα από Κινέζους, που ετοιμάζονται να επισκεφτούν το νησί και θέλουν πληροφορίες.
Το να κουβαλάτε στις πλάτες σας τον τίτλο “πρέσβειρες του Ελληνικού Τουρισμού”, είναι βαρύ φορτίο;
Φυσικά, είναι μεγάλη τιμή αλλά ταυτόχρονα και τεράστια ευθύνη. Η προώθηση της μοναδικής μας χώρας στην Κίνα είναι και θα είναι ένα από τους σημαντικότερους στόχους της ζωή μας.
Είστε νέες και όμορφες. Το greek_twins κάνει θραύση στην Κίνα. Που θα θέλετε να το φτάσετε;
Όσο πιο ψηλά μπορούμε κερδίζοντας την αγάπη των ανθρώπων που μας ακολουθούν και θα μας ακολουθήσουν στο μέλλον. Ο στόχος μας είναι όλη η Κίνα να ανακαλύψει μέσω των βίντεο μας τις ομορφιές του τόπου μας και περισσότεροι Κινέζοι να μιλούν Ελληνικά.
Γεωργαντάς: Ψυχή της γης μας η Ελληνίδα αγρότισσα
Το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Ελληνίδα αγρότισσα στην πρωτογενή παραγωγή, αλλά και τη προσφορά της στην ελληνική κοινωνία και...
Γεωργαντάς: Ψυχή της γης μας η Ελληνίδα αγρότισσα
Το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Ελληνίδα αγρότισσα στην πρωτογενή παραγωγή, αλλά και τη προσφορά της στην ελληνική κοινωνία και...
Γεωργαντάς: Ψυχή της γης μας η Ελληνίδα αγρότισσα
Το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Ελληνίδα αγρότισσα στην πρωτογενή παραγωγή, αλλά και τη προσφορά της στην ελληνική κοινωνία και...