Συμφωνία Green Cola Hellas με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Stevia Hellas
Συμφώνησε η Green Cola Hellas με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό STEVIA HELLAS COOP, για την αξιοποίηση της ελληνικής στέβια στην παρασκευή μέρους των αναψυκτικών της.
Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, «το φιλόδοξο εγχείρημα που ξεκινά με την υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ των δύο ελληνικών δυναμικών επιχειρήσεων, χαρακτηρίζει το κοινό όραμα που οι άνθρωποί τους μοιράζονται, σχεδιάζοντας μαζί την επόμενη μέρα στο γεμάτο δυσκολίες επιχειρηματικό περιβάλλον. Η συνεργασία με τον Συνεταιρισμό αφορά στην αποκλειστική συνεργασία με την Green Cola Hellas, με στόχο τη μέγιστη αξιοποίηση της ελληνικής παραγωγής στέβια στο αναψυκτικό Green Cola και τα άλλα αναψυκτικά της εταιρείας καθώς και στην ενίσχυση της προσπάθειας για την προοδευτική αύξηση και προσέλκυση Ελλήνων παραγωγών που θα εισέλθουν στο σχήμα του Συνεταιρισμού».
Η σύμπραξη αυτή φιλοδοξεί, παράλληλα, να αναδείξει τη σημασία αλλά και την ανάγκη της στήριξης του πρωτογενούς τομέα παραγωγής, από όσες εταιρείες συνεχίζουν να παράγουν και να επιχειρούν στην Ελλάδα, ως μια έμπρακτη απόδειξη της στήριξης της ίδιας της χώρας.
Η Green Cola αποτέλεσε την πρώτη εταιρεία που εισήγαγε στην ελληνική αγορά αναψυκτικά με στέβια, κερδίζοντας μεγάλο μέρος του καταναλωτικού κοινού, διατηρώντας σήμερα μερίδιο στα αναψυκτικά τύπου cola που ξεπερνά το 8%.
Για την έναρξη της συνεργασίας, ο εκτελεστικός πρόεδρος της Green Cola Hellas, Γιάννης Χήτος τόνισε, «Η φιλοσοφία της ίδρυσης της Green Cola, η ιδέα στην οποία στηρίχθηκε το εγχείρημα, δεν ήταν άλλο από τη δημιουργία καινοτόμων αναψυκτικών με φυσικά γλυκαντικά από το φυτό στέβια. Η νέα μας συνεργασία με τον μοναδικό σε πανευρωπαϊκό επίπεδο Συνεταιρισμό ο οποίος καλλιεργεί στέβια, STEVIA HELLAS COOP, αφορά στην επιδίωξή μας να διευρύνουμε τη δυναμική του δικτύου της ελληνικής παραγωγής στέβια, ώστε να μπορούμε να αξιοποιούμε την ελληνική πρώτη ύλη για την παραγωγή μας. Για εμάς είναι σαν να δημιουργούμε από κοινού την επόμενη μέρα, με αμοιβαίο όφελος τόσο για την πρωτογενή παραγωγή όσο και για όσους συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια».
Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός «Στέβια Ελλάς» ιδρύθηκε το 2012, με έδρα την Λαμία και αποτελεί τον πρώτο Συνεταιρισμό που καλλιεργεί, παράγει και μεταποιεί συστηματικά ελληνική στέβια στην Ευρώπη. Ογδόντα επτά παραγωγοί από την Στερεά Ελλάδα δραστηριοποιούνται καθημερινά για την παραγωγή και την διανομή της τόσο στην Ελλάδα όσο και σε χώρες του εξωτερικού, ενώ 100 ελληνικές οικογένειες στηρίζουν το αγροτικό τους εισόδημα από τον Συνεταιρισμό. Ο Συνεταιρισμός είναι πιστοποιημένος προμηθευτής, διασφαλίζοντας τη σταθερή ποιότητα και γεύση στο τελικό προϊόν του. Μάλιστα, το πενταετές πλάνο του περιλαμβάνει ανάπτυξη και εξωστρέφεια, με περαιτέρω επέκταση καλλιεργειών.
Ο Χρήστος Σταμάτης, Διευθύνων Σύμβουλος του Συνεταιρισμού, δήλωσε «Η συνεργασία μας με μια εταιρεία που κατά τεκμήριο έχει μια σημαντική δυναμική τα τελευταία χρόνια, είναι πολύ σημαντική για τους Έλληνες παραγωγούς στέβια. Είναι το πρώτο βήμα για αξιοποίηση της ελληνικής παραγωγής και την ίδια στιγμή ένα ουσιαστικό μήνυμα για ανάπτυξη νέων καλλιεργειών στη χώρα μας».
Η Green Cola Hellas, αποτελεί μια αμιγώς ελληνική εταιρεία, με βάση παραγωγής την Ορεστιάδα, κατακτώντας, σε λίγα χρόνια από την ίδρυση της, ένα σημαντικό μερίδιο στην ελληνική αγορά, ενώ βρίσκεται ήδη σε περισσότερες από 20 χώρες ανά τον κόσμο. Δημιούργησε το πρώτο αναψυκτικό τύπου cola με στέβια, την Green Cola, ενώ έχει λανσάρει τη σειρά αναψυκτικών ΜΠΛΕ καθώς και την Pure Cola, το πρώτο αναψυκτικό cola με εκχυλίσματα από πράσινο τσάι.
Γεωργαντάς: Ψυχή της γης μας η Ελληνίδα αγρότισσα
Το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Ελληνίδα αγρότισσα στην πρωτογενή παραγωγή, αλλά και τη προσφορά της στην ελληνική κοινωνία και...
Γεωργαντάς: Ψυχή της γης μας η Ελληνίδα αγρότισσα
Το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Ελληνίδα αγρότισσα στην πρωτογενή παραγωγή, αλλά και τη προσφορά της στην ελληνική κοινωνία και...
Γεωργαντάς: Ψυχή της γης μας η Ελληνίδα αγρότισσα
Το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Ελληνίδα αγρότισσα στην πρωτογενή παραγωγή, αλλά και τη προσφορά της στην ελληνική κοινωνία και...